10 roliga utomhusaktiviteter i Sveriges huvudstad

Utomhusaktiviteter Stockholm

Stockholm, den vackra huvudstaden i Sverige, erbjuder en mängd fantastiska utomhusaktiviteter för både lokalinvånare och besökare att njuta av. Oavsett om du är ute efter äventyr eller avkoppling, finns det något för alla att uppskatta. Här är 10 roliga utomhusaktiviteter att prova på i Stockholm:

  1. Paddla kajak och kanot i Skärgården: Utforska Stockholms magnifika skärgård från vattnet genom att paddla. Hyr en kanot eller kajak och ge dig ut på en avkopplande paddeltur bland öarna, där du kan njuta av den fantastiska naturen och kanske till och med stanna för en picknick på en av öarna. Här kan du hyra kajak i Stockholm.
  2. Cykla längs Djurgården: Ta en cykeltur längs Djurgården, en av Stockholms vackraste och mest natursköna områden. Utforska de vackra parkerna, besök historiska sevärdheter som Skansen och Vasamuseet, och njut av den fantastiska utsikten längs vattnet.
  3. Grilla vid Mälaren: Ta med dig en picknickkorg och en grill och tillbringa en härlig dag vid Mälarens strand. Det finns flera grillplatser längs vattnet där du kan grilla korv, hamburgare och andra läckra rätter medan du njuter av den vackra utsikten över sjön.
  4. Vandra i Nackareservatet: Ge dig ut på en vandring i Nackareservatet, ett vackert naturreservat beläget strax utanför Stockholm. Utforska de många vandringslederna och upptäck den frodiga skogen, de glittrande sjöarna och de pittoreska små byarna som omger reservatet.
  5. Segla i Stockholms skärgård: Ta en segeltur i Stockholms skärgård och upplev den spektakulära skönheten från vattnet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren seglare, finns det flera segelskolor och chartrade segelbåtar som erbjuder möjligheter att segla runt bland öarna.
  6. Utforska Hagaparken: Besök Hagaparken, en av Stockholms största och mest populära parker, och njut av en dag fylld med avkoppling och rekreation. Gå på en promenad längs de vackra stigarna, ta en picknick vid Brunnsviken och besök Hagaparkens många sevärdheter, inklusive det kinesiska templet och ekotemplet. Området Haga/Brunnsviken är en del av den kungliga nationalstadsparken. Här kan du läsa mer om hagaparken (och en app som du kan ladda ner för att höja din upplevelse). I Hagaparen ligger även Fjärilshuset som är väl värt ett besök.
  7. Klättra på Klättercentret: Upplev spänningen med inomhusklättring på Klättercentret i Stockholm. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren klättrare, finns det utmanande klätterväggar för alla nivåer och åldrar att testa sina färdigheter på. Klättercentret har fler anläggningar i Stockholm, i Gallerian (centralt i stan) samt Akalla, Telefonplan och Solna. Läs mer om Klättercentret.
  8. Spela golf på Lidingö golfklubb: Ta med dina golfklubbor och spela en runda golf på Lidingö Golfklubb, beläget på vackra Lidingö strax utanför Stockholm. Banan erbjuder utmanande hål och fantastisk utsikt över Mälaren, vilket gör det till en perfekt plats för en dag med golf och avkoppling. Klubbens hemsida.
  9. Picknick i Kungsträdgården: Ta med en picknickkorg och en filt och njut av en avkopplande dag i Kungsträdgården, en av Stockholms mest älskade parker. Sätt dig under träden, lyssna på musik från de lokala gatumusikanterna och njut av den härliga atmosfären i denna vackra stadsoas. Besöker du Kungsträdgården på våren kan du ha tur och pricka in när körsbärsträden blommar, det är otroligt vackert,.
  10. Besök Gröna Lund: Avsluta din dag med en rolig och actionfylld upplevelse på Gröna Lund, en av Nordens äldsta nöjesparker. Åk berg-och-dalbanor, spela spel och njut av livekonserter och underhållning för hela familjen. Se öppettider och event här.

Aktiviteter i Stockholm som du behöver boka

På fler aktiviteter i Stockholm kan man dyka upp spontant och köpa entré. Men för dig som reser med barn kan det vara skönt att boka i förhand så att ni vet säker att ni får en plats, ni vet ju hur missnöjda barn blir när planer ändras:) Här följer några exempel på aktiviteter i Stockholm som kan vara bra att förboka.

Junibacken på Djurgården – Astrid Lindgrens värld fast i Stockholm. Här får ni se Pippiteater, åka på Astrids sagotåg och mycket annat.

Lös en mordgåta i Gamla Stan – Lös en spännande mordgåta baserad på verkliga händelser och utforska Stockholms vackra Gamla Stan med dina vänner eller familj.

Stockholms Leksaksmuseum – Över 40 000 leksaker och serier – Norra Europas största leksakssamling. Roligt för barnen och en härlig nostalgitripp för er som är vuxna.

Dessa och många andra aktiviteter kan ni läsa mer om på UpplevelseStockholm.se.

Med dessa roliga utomhusaktiviteter att välja mellan, är det lätt att hitta något att göra i Stockholm oavsett årstid eller väder. Så packa din väska, ta med dina vänner och familj och ge dig ut på ett äventyr i den vackra svenska huvudstaden!