9 roliga aktiviteter i Göteborg som passar barnfamiljer

Aktiviteter i Stockholm

Bästkustens pärla Göteborg har mycket att erbjuda barnfamiljer. Spana in vår lista med nio aktiviteter för äventyrslystna familjer. Ett bra tips för att ta er runt i stan är att hyra cyklar som finns utställda över hela Göteborg.

  1. Liseberg: Besök Nordens största nöjespark, Liseberg, för en dag fylld med spännande attraktioner och underhållning för hela familjen. Åk berg-och-dalbanor, delta i roliga spel och njut av olika shower och evenemang som passar både stora och små.
  2. Universeum: Utforska Universeum, en interaktiv vetenskapscenter och upplevelsepark som erbjuder en mängd spännande aktiviteter för barn i alla åldrar. Upptäck olika utställningar om djur, natur och rymden, och delta i roliga experiment och workshops.
  3. Äventyrsbanor: Besök någon av Göteborgs äventyrsbanor, såsom Höghöjdsbanan eller Actionpark, där barnen kan klättra, balansera och zip-lina genom trädtopparna i en spännande och säker miljö.
  4. Botaniska trädgården: Ta en avkopplande promenad i Göteborgs botaniska trädgård, en vacker park fylld med exotiska växter och blommor från hela världen. Barnen kan leka och utforska bland grönskan och lära sig mer om naturens underverk.
  5. Sjöfartsmuseet: Besök Sjöfartsmuseet Akvariet, där barnen kan lära sig mer om Göteborgs maritima historia och upptäcka spännande havslevande varelser i akvariet. Det finns också interaktiva utställningar och aktiviteter som passar barn i alla åldrar.
  6. Slottsskogen: Ta en picknick och tillbringa en dag i Slottsskogen, Göteborgs största stadspark. Här kan barnen leka på lekplatserna, mata djuren på djurparken, och utforska de vackra grönområdena och dammarna.
  7. Skateparker: För äldre barn och tonåringar kan en dag på en av Göteborgs skateparker, som exempelvis Påvelunds Skatepark, vara en rolig och aktiv utomhusaktivitet där de kan åka skateboard, inline-skate eller BMX.
  8. Paddla Kajak i Göta älv: Hyr en kajak och ge er ut på en paddeltur längs Göta älv, som rinner genom Göteborg. Det är en rolig och spännande aktivitet som ger er möjlighet att se staden från ett annat perspektiv och njuta av den vackra naturen längs floden.
  9. Trädgårdsföreningen: Besök Trädgårdsföreningen, en vacker park mitt i Göteborgs city, där barnen kan leka på lekplatsen, mata ankorna i dammen och njuta av den vackra rosen- och köksträdgården.

Med dessa 9 roliga utomhusaktiviteter är det lätt att planera en härlig dag med hela familjen i Göteborg. Oavsett om ni är ute efter äventyr, naturupplevelser eller kulturella sevärdheter finns det något för alla att uppskatta i denna charmiga stad vid havet!

Här hittar du aktiviteter i Stockholm.