Roliga gratisäventyr för barnfamiljer i Malmö

Camping i Falkenberg, Skrea Strand

Malmö, Sveriges tredje största stad, vibrerar av energi och charm. Staden har en perfekt blandning av historia, kultur och natur, vilket gör den till en idealisk destination för barnfamiljer. Och det bästa av allt? Det finns massor av roliga gratisaktiviteter att njuta av!

Upptäck Slottsträdgården

Promenera genom den vackra Slottsträdgården, belägen precis intill Malmöhus slott. Här kan barnen leka på den stora lekplatsen, springa runt bland blomsterprakten och mata änderna i dammen.

Följ med på en skattjakt

Ladda ner en gratis skattjaktskarta från Malmö Turism och ge dig ut på en spännande upptäcktsfärd genom staden. Följ ledtrådarna, lös gåtor och lär dig mer om Malmös historia och sevärdheter.

Hitta naturupplevelser

Malmö har många vackra grönområden som perfekt passar för en picknick eller en promenad. Besök Pildammsparken med sin stora damm och lekplats, eller ta en tur till Ribersborgstranden och njut av havsutsikten.

Utforska Malmös museer

Flera av Malmös museer har gratis inträde för barn under en viss ålder. På Malmö Museum kan du lära dig om stadens historia, medan Moderna Museet Malmö visar spännande samtidskonst.

Prova på gratis aktiviteter

Malmö stad arrangerar regelbundet gratis evenemang för barn och familjer. Håll koll på Kul i Malmös webbplats för att hitta allt från pysselverkstäder till teaterföreställningar.

Tips

  • Ta med matsäck och dryck för att spara pengar.
  • Hyr cyklar och utforska staden på två hjul.
  • Köp ett Malmö City Card för att få fri entré till många av stadens sevärdheter och fri kollektivtrafik.

Malmö är en perfekt stad för en budgetvänlig semester med hela familjen. Med sina många gratisaktiviteter och charmiga atmosfär kommer ni garanterat att skapa minnen för livet.

Kom ihåg att alltid kolla aktuella öppettider och evenemangskalendrar innan du besöker en specifik plats.

Här har vi samlat tips för utomhusaktiviteter i Stockholm och 9 roliga aktiviteter i Göteborg.