Roliga äventyr och aktiviteter för familjer i Uppsala

Aktiviteter i Uppsala, domkyrkan

Uppsala, med sin rika historia och vackra natur, erbjuder en mängd aktiviteter som är perfekta för familjer som är ute efter äventyr. Oavsett om ni är intresserade av historia, natur eller bara vill ha kul tillsammans, finns det något för alla. I den här guiden går vi igenom de bästa familjevänliga äventyren och aktiviteterna som Uppsala har att erbjuda.

Kolla också in vår bucketlist för äventyrsfamiljer.

Utforska Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är Nordens största kyrkobyggnad och ett måste för alla besökare. För familjer erbjuder ett besök inte bara en chans att se den imponerande arkitekturen, utan också att lära sig om dess fascinerande historia genom guidade turer som är anpassade för barn.

Upptäck gamla Uppsala

Gamla Uppsala är en historisk plats som bjuder på en spännande inblick i Sveriges forntida historia. Här kan ni besöka Gamla Uppsala museum och de berömda kungshögarna. Området är perfekt för en familjepicknick och för barn att springa fritt på de gröna ängarna.

Äventyr i Fjällnora

Fjällnora, beläget en kort bilresa från Uppsala centrum, är en naturpärla som erbjuder aktiviteter året runt. På sommaren kan familjer hyra kanoter eller kajaker för att utforska områdets vackra sjöar. Vintertid finns möjligheter till skridskoåkning och längdskidåkning i de natursköna omgivningarna.

Botaniska trädgården

Uppsala universitets Botaniska trädgård är en fantastisk plats för familjer att utforska och lära sig om växter från hela världen. Trädgården har också en lekplats där barnen kan leka medan de vuxna njuter av den lugna och vackra miljön.

Besök Brantingstorget

På Brantingstorget i Uppsala kan familjer njuta av en livlig marknadsdag med lokala hantverk och matstånd. Det är ett utmärkt tillfälle att smaka på lokal mat och köpa unika souvenirer.

Aktiviteter vid Ekoln

Sjön Ekoln, en del av Mälaren, erbjuder fantastiska möjligheter till bad och båtliv. För de äventyrliga familjerna finns det även möjlighet att prova på vindsurfing eller paddleboarding.

Besök Biotopia

Biotopia är ett biologiskt museum i Uppsala som är perfekt för nyfikna barn. Museet har interaktiva utställningar om svensk natur och vilda djur, vilket gör det till en lärorik upplevelse för hela familjen.

Lek i Stadsträdgården

Stadsträdgården är en underbar plats för familjer att spendera en avslappnad dag. Med stora grönområden, lekplatser och kaféer finns det gott om utrymme för barnen att leka och vuxna att koppla av. Här kan ni se väderprognos för Uppsala så ni kan planera era utomhusaktiviteter.

Slutför dagen med en fika

Ingen dag i Uppsala är komplett utan en traditionell mysig fika med hela familjen. Besök något av stadens många mysiga kaféer och njut av kaffe och kanelbullar. Güntherska är ett klassiskt konditori i Uppsala.

Sammanfattning

Uppsala är en stad full av äventyr och aktiviteter som passar familjer med barn i alla åldrar. Från historiska sevärdheter och natursköna utflykter till pedagogiska museer och lekplatser, det finns alltid något att upptäcka och njuta av tillsammans. Planera ditt nästa familjeäventyr i Uppsala och skapa minnen som varar livet ut!

Denna guide hjälper till att säkerställa att ni får en oförglömlig och rolig upplevelse, oavsett årstid.

Se även aktiviteter i Göteborg

Gratisaktiviteter i Malmö.

Utomhusaktiviteter i Stockholm.