Glamping för äventyrsfamiljer

Glamping med familjen

Glamping, som kombinerar lyx och camping, har blivit ett populärt sätt att uppleva naturen i Sverige. Denna trend möjliggör äventyr som norrsken i Lappland och vandringar i södra Sveriges skogar, samtidigt som komfort bibehålls. Det är ett perfekt sätt för äventyrslysta familjer att proa på friluftsliv ch tältning utan att gå hela vägen. genom att välja en glamping istället för vanligt campingtält får man en kombination av bekvämlighet men ändå nära till natur och äventyr. Listan, är framtagen av bucketlist.nu inkluderar tio toppdestinationer för glamping:

OBS. Meddela alltid vid bokning om ni ska he med er barn. Vissa glampingplatser kan vara olämpliga, särskilt för små barn. Det kan ibland vara långa vandringar för att komma fram osv.

  1. Uppvallens Fäbod i Härjedalen: Erbjuder en autentisk fäbodupplevelse med moderna bekvämligheter, inklusive glampingtält, båd i ån och vedeldad bastu.
  2. Stedsans in the Woods i Halland: Ett hållbarhetsorienterat retreat med lyxiga tält och lokalt producerad mat, vilket minimerar miljöpåverkan.
  3. Island Lodge: En exklusiv glampingupplevelse på en privat ö i Stockholms skärgård, med aktiviteter som kajakpaddling och fiske.
  4. Aurora Safari Camp: Grundat 2013, detta läger vid Lake Degerselet erbjuder idealiska förutsättningar för att skåda norrsken, med sin unika plats och arktiska förhållanden.
  5. Sandfallet Glamping: Belägen mitt i ett fårhage, denna plats ger gäster en nära kontakt med naturen och lugn, med högt betyg på Booking.com.
  6. Eco Camp Tiveden: Nära Tivedens nationalpark, detta läger erbjuder hållbart byggda tält och tillgång till vandring och paddling.
  7. Kolarbyn Eco-Lodge: Känd som Sveriges mest primitiva hotell, detta läger tillhandahåller en unik upplevelse utan moderna bekvämligheter.
  8. Treehotel i Harads: En unik glampingupplevelse med boendealternativ som UFO och The Bird’s Nest, kombinerar arkitektonisk innovation med naturnärhet.
  9. Sea Escape: Ett unikt tillflyktsort i Härjedalen, med en ekologisk container vid Orrmosjön, perfekt för ostörd avkoppling.
  10. Granö Beckasin i Västerbotten: Erbjuder både boende i trädtoppar och marktält, perfekt för att utforska den unika norrländska naturen och norrskenet.

Hitta fler utflyktsmål i Sverige.