Roliga barnaktiviteter i Falkenberg 2024

Falkenberg Skrea Strand

Falkenberg är en dröm för barnfamiljer, med massor av äventyr och skoj att erbjuda. Här finns något för alla, oavsett om ni vill utforska naturen, leka i fantastiska parker, njuta av god mat eller uppleva kulturella evenemang. Här är några inspirerande tips för en oförglömlig tid i Falkenberg med barnen.

Äventyr på Vallarna

Vallarnas Lekpark

En fantastisk plats för lek och äventyr. Här finns klättertorn, gungor, rutschkanor, linbana och mycket mer. Packa fikakorgen och njut av en hel dag med skoj.

Vallarnas Skatepark och Parkourpark

För de äldre barnen finns skateparken och parkourparken. Perfekta ställen för att öva tricks och ha kul på brädan eller med kickbiken.

Mini-zoo och Äventyrsbana

Besök mini-zooet och säg hej till getterna och fåren, eller testa äventyrsbanan med balansstockar.

Disc golf

Ta med familjen på en kul aktivitet mitt i Vallarnas vackra friluftsområde. Discgolf kan alla spela, det enda som behövs är en frisbee.

Strandhäng

Falkenbergs kommun är känt för sina fantastiska stränder som erbjuder något för alla. Här är tre populära stränder som inte bara erbjuder sol och bad, utan också en rad andra aktiviteter för hela familjen.

Skrea Strand

En av Sveriges bästa stränder med sol och bad, minigolf och after beach. Här finns något för alla, från fine dining till food trucks som serverar fish & chips.

Aktiviteter. På Skre Strand finns gott om aktiviteter. Beach Volleybollplaner, lekplats, utegym och minigolf för att nämna några.

Mat och dryck. Längs med hela Skrea Strand finns gott om restauranger. Strandens gatukök – Gatuköket längst söderut drivs av en trevlig kille som lagar god mat, burgare, falafel mm i klassiskt gatukök. Beach House Globalize är ett lite trendigare alternativ om ni vill hålla er till hamburgare. Sen finns även Ocean och hotell Strandbaden om ni vill höja ambitionsnivån och stilla smaklökarna med något riktigt gott (men då blir också prislappen därefter).

Olofsbo Strand

Olofsbo Strand är en vacker sandstrand belägen cirka 7 km norr om Falkenberg. Denna strand är perfekt för barnfamiljer tack vare sitt grunda vatten och breda sandstränder. Här finns parkeringsplatser nära stranden, vilket gör det lätt att ta med all utrustning för en dag vid havet.

Aktiviteter Stranden erbjuder mycket mer än bara sol och bad. Det finns lekplatser för barnen och möjlighet till beachvolleyboll för de som vill vara aktiva. Olofsbo Strand är också en populär plats för vindsurfing och kiteboarding tack vare de goda vindförhållandena.

Mat och Dryck Det finns café och kiosk i närheten där ni kan köpa glass, fika och lättare mat.

Glommen Strand

Läge och Faciliteter Glommen Strand ligger cirka 10 km norr om Falkenberg, i den pittoreska fiskebyn Glommen. Stranden är känd för sin lugna atmosfär och natursköna omgivningar. Det finns gott om parkeringsmöjligheter och en lång brygga som är perfekt för att hoppa i det svalkande vattnet.

Aktiviteter Förutom att bada och sola kan ni utforska klipporna och små vikarna längs kusten. Det är också en utmärkt plats för att fiska krabbor, en aktivitet som barnen kommer att älska. För de som vill promenera finns det fina vandringsleder längs med kusten.

Mat och Dryck I Glommen finns flera mysiga restauranger, där Glommens fisk kan rekommenderas, som serverar allt från färsk fisk till läckra bakverk. Missa inte möjligheten att äta en bit mat med utsikt över havet.

Ugglarp Strand

Läge och Faciliteter Ugglarp Strand är belägen söder om Falkenberg och är känd för sin långa, fina sandstrand och det klarblå vattnet. Stranden har bra parkeringsmöjligheter och är lättillgänglig för både bil- och cykelburna besökare.

Aktiviteter Denna strand är perfekt för en dag fylld med aktiviteter. Förutom att bada och sola, kan ni ta en lång promenad längs stranden eller utforska de natursköna omgivningarna. Ugglarp är också ett utmärkt ställe för fågelskådning, med många arter att observera i det omgivande naturreservatet. På campingen finns en minigolfbana som kan vara en kul paus från stranden.

Mat och Dryck Ugglarps Camping har en restaurang med varierad kvalitet. Ta med egen matsäck och njut av en picknick i de fina omgivningarna, eller köp något gott på plats.

Med dessa fantastiska stränder i Falkenbergs kommun finns det alltid något nytt att upptäcka och njuta av. Packa solkrämen, badkläderna och ge er ut på strandäventyr!

Ringsegårds strand

Det unika med Ringsegårds Strand är att man kan åka ner på stranden med bil. Det kan kännas lite ovant att åka ner med bil men det är väldigt praktiskt om man har små barn att slippa kånka barnvagnar, blöjor, vattenleksaker och allt annat som krävs för en dag på stranden.

Utflykter och gårdsbesök

Stora Berg Självplock

Plocka jordgubbar och hallon, njut av pizza al taglio och utforska gårdens butik och café. En riktig sommarfavorit för hela familjen. Gården har även börjat odla och producera sitt eget vin som finns att smaka i restaurangen.

Ullarps Gård

Köp färska ägg, grönsaker och honung från gårdsbutiken. Barnen kommer att älska att se hönsen strutta runt.

Ugglarps grönt

I restaurangkretsar är Ugglarps grönt vida känt för sina grönsaker, som besökare är du alltid välkommen till deras gårdsbutik och köpa lokalproducerade och välsmakande grönsaker av bästa sort. Ugglarps strand går inte heller av för hackor och på campingen finns både lekplats och minigolfbana.

Restauranger

Glasshuset

Under en dag på Skrea Strand är vi säkra på att man kan behöva en paus, vad passar då bättre än en glassfika? Glasshuset har 50 olika smaker av SIA Glass och massor av goda tillbehör. En perfekt avslutning på en dag vid stranden.

Ackebergs

Strax norr om Falkenberg ligger den här sköna gårdsrestaurangen som serverar napolitanska pizzor av bästa kvalitet. Här ka ni sitta både inne och ute men gården kommer till sin fulla rätt en härlig sommardag när ni kan sitta ute, annars finns både växthus och en annan byggnad där ni kan sitta inne. På gården finsn även gungor och annat skoj för barnen samt höns, påfågel så barnen har att göra.

Ackebergs restaurang med napolitansk pizza i Falkenberg.

Naturupplevelser

Trollgrottan i Gnipeberg

En spännande grotta att utforska med smala gångar och mystiska legender. Perfekt för de äventyrliga barnen.

Smörkullen

Bestig berget och njut av en magnifik utsikt över Falkenberg. Ta med picknick och gör utflykten till en heldag i naturen.

Regniga Dagar

Stadsbion

Ta en paus från regnet och njut av en spännande filmupplevelse på Falkenbergs bio.

Bowling och flipperspel

Falkenbergs Bowlinghall erbjuder discobowling och andra spel. Black Cat Pinball tar er tillbaka till flippermaskinernas tid.

Teater och Kultur

Teatergläntan

Ett måste för alla sommarfirare i Falkenberg är ett besök på Teatergläntan. Här har man i flera år satt upp utomhusteater av Astrid Lindgrens bäcker. 2024 får vi följa med på Ronjas äventyr i en magisk familjeföreställning fylld med sång och musik. En oförglömlig upplevelse för hela familjen.

Med dessa tips är ni redo att ge er ut på äventyr i Falkenberg. Oavsett om ni vill leka, upptäcka naturen eller njuta av god mat och kultur, finns det något för alla i denna underbara stad. Ha en fantastisk tid!