Guiden till barnvänliga restauranger i Göteborg

Swedish Taco, en barnvänlig restaurang i Göteborg

Att gå ut och äta med hela familjen kan vara en utmaning, speciellt när man har små barn. I Göteborg finns det dock flera restauranger som gör upplevelsen både enkel och njutbar för både barn och vuxna. Här är en lista på barnvänliga restauranger i Göteborg som erbjuder allt från barnmenyer till plats för barnvagnar och aktiviteter för de små. Flera av restaurangerna erbjuder dessutom andra aktiviteter som vi på Äventyrsfamiljen självklart gillar lite extra:)

1. Star Bowling

På Star Bowling kan hela familjen både roa sig och äta gott i den Amerika-inspirerade restaurangen. Förutom maten kan ni också spela bowling eller rida på tjuren en våning upp. Det finns även möjlighet att boka plats för barnkalas, vilket gör det till ett populärt val för familjer som vill fira något speciellt.

Adress: Odinsgatan 8, Centrum

2. Pizzeria Mums

På Pizzeria Mums i Mölndal kan hela familjen njuta av krispiga vedugnsbakade pizzor. Menyn erbjuder både italienska klassiker och svenska influenser, vilket gör det lätt att hitta något för alla smaker. Restaurangen är rymlig och har gott om plats för barnvagnar, vilket är en stor fördel för småbarnsfamiljer.

Adress: Bergskroken 13, Mölndal

3. Nordic Sportsbar

Här serveras amerikansk mat som hamburgare och fish n’ chips, och familjen kan aktivera sig med bowling, shuffleboard och VR. Nordic Sportsbar erbjuder också möjligheten att ordna barnkalas på helgerna, vilket gör det till ett perfekt ställe för en rolig och aktiv familjeutflykt.

Adress: Mölndalsvägen 95, Centrum

4. Rollin Bistros

En plats där hela familjen kan njuta av svensk-japansk streetfood i en hängvänlig miljö. Rollin Bistros ligger i Gamlestadens Fabrikers gamla pannrum, vilket ger en unik och charmig atmosfär. Det finns flera avdelningar att välja mellan, vilket gör det lätt att hitta en plats där barnen kan röra sig fritt.

Adress: Gamlestadsvägen 4

5. Swedish Taco

Här kan familjen njuta av tacos med svenska influenser, tillagade på lokala råvaror. Swedish Taco erbjuder både tacobrickor, bowls och burritos, som alla går att få i både vegetariska och köttvarianter. Det är ett utmärkt val för en familjemåltid där alla kan hitta något de gillar. Se meny här.

Adress: Grafiska Vägen 6f, Centrum

6. Campo

Restaurang Campo, som ligger i Prioritet Serneke Arena, hämtar influenser från det italiensk-amerikanska köket. Här finns en barnmeny med favoriträtter som burgare och pasta bolognese, vilket gör det till ett bra val för familjer. Den gemytliga hotellrestaurangen har en avslappnad atmosfär med retrovibbar som tilltalar både barn och vuxna.

Adress: Krutvägen 2

Gillar ni italienskt? Här hittar ni fler Italienska restauranger i Göteborg.

7. DINÉ

På DINÉ serveras burgare för alla smaker, tillagade på svenska råvaror. Restaurangen har en mysig, industriinspirerad inredning som skapar en trevlig miljö för hela familjen. All mat lagas från grunden, vilket gör att du kan förvänta dig hög kvalitet på både kött och vegetariska alternativ.

Adress: Flera adresser

8. Stures Brasseri

Mitt på evenemangsstråket, granne med Scandinavium, ligger Stures Brasseri som serverar svenska och franska klassiker. För de allra minsta finns en barnmeny som bland annat består av hamburgare och köttbullar. Restaurangen har en gemytlig atmosfär som gör att hela familjen kan känna sig välkommen.

Adress: Sten Sturegatan 25, Centrum

9. Posidonas

Den solgula tavernan Posidonas serverar genuin grekisk mat med extra barnvänliga rätter. Här kan du njuta av klassiker som moussaka, souvlaki och grillade spett. Restaurangen ligger på Karl Johansgatan i Majorna och är perfekt för en familjeutflykt där alla kan njuta av god mat och trevlig atmosfär.

Adress: Karl Johansgatan 61, Majorna

10. Grace

Till Grace Sports Bar är hela familjen välkommen för en måltid med italienska och amerikanska smaker. Här kan man festa loss på burgare i olika varianter, ribs och flatbread. För de yngre finns säkra kort som köttbullar, och restaurangen har både en minigolfbana och ett digitalt dartspel som passar små och stora spelare.

Adress: Kungsportsavenyen 9, Centrum/Avenyn

11. Bombay Street

I Bombay Streets färgglada restaurang trivs både stora och små. Inspirationen till både inredningen och menyn kommer från livliga gator i Indiens storstäder, med rätter för både köttätaren och vegetarianen. Restaurangen har också en egen, mildare meny för de mindre i sällskapet.

Adress: Ånäsvägen 19

12. Kaifo

På familjen Orrmyrs fusionrestaurang Kaifo kan man samla hela familjen och fylla bordet med mellanrätter. Matsalen en trappa ner är som gjord för gemensamma middagar, och det finns även en lite mer avskild del som passar bra för familjemiddagar. Trots att restaurangen inte har en barnmeny, kan kockarna alltid trolla fram något för de minsta.

Adress: Södra Vägen 24, Centrum

13. Kappa Bar

Samla flocken till en kväll med mat, dryck och spel på Kappa Bar. Restaurangen är fylld av spel, både digitala och brädspel, så det är lätt att hitta något som alla gillar. På menyn finns favoriter som burgare, pizza, kladdkaka och våfflor, vilket gör det till ett populärt val för familjer.

Adress: Rosenlundsgatan 8, Centrum

14. Dunder Döner

På Dunder Döner serveras döner, kyckling och falafel i pita, som tallrik eller i rulle. För de minsta finns såväl dönertallrik som kycklingtallrik och falafeltallrik. Restaurangen ligger i Partille och är ett bra val för en snabb och god måltid med hela familjen.

Adress: Portstråket Port 17, Partille

15. Lemon Garden

På brunchcaféet Lemon Garden ska alla trivas, såväl stora som små, tvåbenta som fyrbenta. På menyn står rätter som får även vuxna att bli barn, som pannkakor, belgiska våfflor, bowls och smoothies med tropiska frukter, choklad och grädde som tillbehör. Inspirationen kommer från Tulum i Mexiko, där brunchen tagit enorma kliv framåt de senaste åren.

Adress: Rosenlundsgatan 4, Centrum

16. Atrium

Den stiliga bistron på Radisson Blu Scandinavia Hotel passar lika bra för kollegor och kompisdejter som för barnfamiljer. Här finns det gott om plats, och atmosfären är avslappnad. Satsa på en trevlig familjemiddag eller en skön brunch med skandinaviska och internationella smaker.

Adress: Södra Hamngatan 59, Centrum

17. Pinchos

Cirkusliknande restaurang där maten beställs via app och gratis popcorn serveras vid ankomst. Pinchos är ett populärt val bland barnfamiljer och erbjuder ett brett utbud av internationella rätter i tapasformat. Restaurangens unika koncept och lekfulla atmosfär gör det till en favorit hos både stora och små.

Adress: Flera adresser

18. Hard Rock Café

Med en meny full av godsaker som barn älskar och en barnvänlig personal, är Hard Rock Café ett utmärkt val för familjer. Restaurangen har en livlig atmosfär med musik och underhållning som håller både barn och vuxna glada och nöjda.

Adress: Kungsportsavenyen 10

19. Vapiano

Den populära pizza- och pastakedjan Vapiano erbjuder en avslappnad miljö där barnfamiljer kan njuta av snabba, enkla och goda måltider. Restaurangen är känd för sin färska pasta och stenugnsbakade pizzor, och barnen kan följa med i köksaktiviteterna genom den öppna köksplanen.

Adress: Östra Hamngatan 35

20. Villa Belparc

Efter en dag i Slottsskogen är detta ställt att landa på, med en separat barnmeny och stora uteserveringar. Restaurangen ligger vid en damm med flamingos, vilket gör det extra spännande för barnen. Det är ett perfekt ställe att koppla av efter en aktiv dag i parken.

Adress: A O Elliots v. 10, Linné

Restauranger på Universeum och Liseberg

Om ni planerar ett besök till Universeum eller Liseberg och vill ha en bekväm måltid i närheten, finns det flera utmärkta alternativ att välja mellan. På Universeum kan ni njuta av både restaurang och kafé som erbjuder matupplevelser som passar både stora och små. På Liseberg finns det ett stort utbud av restauranger som tillfredsställer alla smaklökar, vilket gör det enkelt att hitta något för hela familjen.

Göteborg är fullt av restauranger som är redo att välkomna familjer med öppna armar. Denna lista hjälper dig att hitta de bästa alternativen för en trevlig måltid tillsammans med barnen.

Här har vi listat aktiviteter i Göteborg.